Ugrás a tartalomra
Mozaik

Coach Képzés

Belső Változásra Épülő Coaching

Coach Képzés

 • Szeretnél coach lenni?
 • Vezetőként vagy HR szakemberként szeretnéd megismerni a coachingot?
 • Szeretnél a világ egyik legjobb coach képzésén, a Columbia University műhelyében képzett oktatókat?
 • Szeretnél korszerű szemléletet és gyakorlatban alkalmazható módszert tanulni?
 • Szeretnéd jobban megérteni saját magad és másokat?

Várunk 2020. márciusában induló képzésünkre! Jelentkezz minél előbb kedvezményesen!

A coaching képzésünk középpontjában a belülről induló változás áll. Hiszek abban, hogy valódi változást akkor tudunk elindítani, amikor önmagunkat jobban megértjük, és először önmagunkkal kerülünk jobb kapcsolatba. Belső energiáink akkor növekednek, ha csökkentjük a belső ellenállást, a megosztottságot, és valódi önmagunk irányát tudjuk követni. A külső változás akkor tud eredményesen és tartósan megvalósulni, amikor olyan irányban haladunk, ami megfelel teljes személyünk lényegének.

Módszertani szempontból a képzés a coaching módszert tanítja. A coaching a legalapvetőbb és legteljesebb értelmében két ember közötti beszélgetés, amely az egyikük fejlődését, előre lépését támogatja. A coacing első elnevezése one on one – egy az egyben - volt, amikor a nyolcvanas években egyéni vezetői beszélgetésekkel kezdtek dolgozni külső szakemberek vállalatoknál. Coachingot átfogóan a szakma hazájában, New Yorkban a Columbia Egyetemen tanultam, erre a tudásra építettem fel a képzésen átadott ismereteket a coaching beszélgetés elméletéről és gyakorlatáról.

A képzés gerince a coaching beszélgetés vezetésének elsajátítása. Ehhez konkrét modellt és felépítést adunk át, amelyre ráhagyatkozva a coach képes végigvinni egy coaching beszélgetést és egy teljes coaching folyamatot is. A képzés során ezt a módszertant a résztvevők nem csak megismerik, hanem részleteiben begyakorolják, folyamatos visszajelzést kapnak, és lépésről lépésre fejlesztik alkalmazását. A képzés különlegessége, hogy a képzésen belül egy-egy nap során meghívott oktatóként nemzetközi vezetői és coach tapasztalattal rendelkező szakemberek is segítik az ismeretek gyakorlati kontextusba helyezését.

A képzés során az önismeret és önreflexió felerősítésében támaszkodom még mindarra, amit tanultam és ami engem segített életem során: a személyiség mélylélektani felfogására, elsősorban is Carl Gustav Jung gondolkodására, valamint Wilhelm Reich és John Pireakos gyakorlati önismereti módszertanára. E mellett egyes gyakorlatok során alkalmazzuk a narratív megközelítést, a személyes identitás megismerését az élettörténeten keresztül. Ezek az önismereti gyakorlatok, saját élmények kettős célt szolgálnak a képzés során. Egyrészt abban hiszek, hogy maga a coach annál hatékonyabban tud másoknak segíteni, minél mélyebb önismerettel rendelkezik. Másrészt minden átélt gyakorlat egy módszertani bővítési lehetőség is abban, ahogyan a coach később dolgozhat, saját egyéb kompetenciáitól függően.

A coaching képzés során az egyes témakörök feldolgozása során mindig összekapcsolódik az elméleti háttér bemutatása, saját élmény szerzése gyakorlatokon keresztül, a gyakorlat során és azt követően az önismereti önreflexió elmélyítése, és az ezekre épülő módszertani tanulás. A képzés első harmadában főleg az önismereti sajátélményt helyezzük a középpontba, ezt követően kezdjük részleteiben megismerni és gyakorolni a coaching módszert. A képzés vizsgával zárul, és a sikeres vizsgázóknak oklevelet adunk. A képzés teljes időkerete: 120 óra.

A képzés részletes felépítése:

1 . nap

 • A coaching alapfogalmai, a fő elméleti modellek áttekintése
 • Élettörténeti megközelítés a narratív pszichológia alapján
 • Életutam – gyakorlat, saját élmény, elemzés és módszertan átadás

2. nap

 • Életem forgatókönyve – narratív pszichológiai megközelítésre épülő gyakorlatok és önismereti csoport nap

3. nap

 • Családi minták szerepe az életünkben
 • Tárgykapcsolat elmélet, fejlődési szakaszok és kötődési minták
 • Wilhelm Reich 5 alapvető karakter típusa

4. nap

 • Önismereti gyakorlatok, a saját családi minták és karakter megismerésének elmélyítése

5. nap

 • A coaching beszélgetés alapelvei
 • A coaching kompetenciák
 • A coaching beszélgetés felépítése: a folyamat fő szakaszai, az egyes szakaszok megismerése

6. nap

 • Coaching beszélgetések gyakorlása
 • Megnyitás, bizalom kialakítása és célok egyeztetése

7. nap

 • Coaching beszélgetések gyakorlása
 • A belső változás feltárása: értelmezési keretek, belső feszültség és feloldási irány azonosítása

8. nap

 • Coaching beszélgetések gyakorlása
 • A valóság megértése, és a tévedés azonosítása
 • A helyzetelemzés elmélyítése

9. nap

 • Coaching beszélgetések gyakorlása
 • Cselekvés és cselekvési lehetőségek feltárása
 • Kísérleti tervek
 • Tartós változás tervezése, átfogó akció terv

10. nap

 • Teljes coaching beszélgetések gyakorlása

11. nap

 • Vizsga

12. nap

 • A coaching, mint üzleti vállalkozás - Saját márka, coach filozófia, önazonosság, értékek

 

Javasolt:

+ 10 óra saját élmény (egyéni coaching egy választott minősített coachnál)

+ 200 óra önismereti csoport vagy 50 óra egyéni önismeret

(ezek költségét a képzés díja nem tartalmazza)

 

Az 1-2. és a 3-4. napok kétnaposak, péntek-szombati napokon, bentlakásos keretek között, a további napok szombaton lesznek Budapesten. A képzés 2020. márciustól decemberig tart. Az időpontokat közösen alakítjuk ki, a tervezett első időpont: 2020.március 27-28.

A képzés ára: 850.000 Ft+Áfa. A képzés díja ellátást nem tartalmaz, illetve az első két blokkhoz kapcsolódva további 50.000 Ft szállás költség várható.

Kedvezményes jelentkezés:

2019. november 30-ig történő jelentkezés és 50% részvételi díj befizetése (nem visszatéríthető): 650.000 Ft+Áfa (ebből 325.000 Ft+Áfa fizetendő november 30-ig, a második részlet a képzés 4. napját követően.) 2020. január 20-ig történő jelentkezés és 50% részvételi díj befizetése esetén: 750.000 Ft+Áfa.

2019.október 30-án 17:00-19:00 bemutató előadást tartunk! Előzetes bejelentkezés: ide kattintva

Már van lehetőség jelentkezni a képzésre is ide kattintva vagy leukoferenc@celerus-consulting.hu címen, és elküldjük a képzés jelentkezési lapját. A jelentkezőkkel egy személyes beszélgetést is egyeztetünk.
Várunk szeretettel!
Leukó Ferenc

Oktatók:

Leukó Ferenc – oktató coach

Húsz éves tapasztalattal rendelkezik a szervezetfejlesztés területen, tanácsadó, tréner és vezetői coach. Az utóbbi években számos vezető nagyvállalattal dolgozott, mint az Aegon, BAT, Deutsche Telekom, Ericsson, IBM, Michelin, Pfizer, Porsche, Shell, Tyco, hazai és nemzetközi programokban. Munkája során 24 országból és 5 kontinensről érkező résztvevőkkel működött együtt. Közgazdász, kulturális antropológus, Executive  Coach  végzettséget  szerzett  az  USA-ban, a Columbia University-n (itt a PCC szinttel azonos vizsgát tett 2015-ben). Számos nemzetközi szakmai képzésen vett részt: FIRO-B, Hogan, Disc, Wingwave, Task-Cycle akkreditált szakértő. Önismereti oldalról Core Energetics 4 éves képzésben önismereti saját élménnyel és szakmai képzéssel rendelkezik. Narratív pszichológiát tanult a PTE Pszichológia doktori iskolában. Tanácsadóként, vezetői coachként és trénerként angolul és magyarul dolgozik Magyarországon és Európában.

Esther Goette – vendég előadó (a képzés egy napján)

Tizenöt éven át nagyvállalati vezetőként dolgozott Hamburgban, New Yorkban és Genfben. Termék menedzsment és marketing területen szerzett átfogó vezetői tapasztalatokat, globális marketing igazgató volt a Colgate-Palmolive-nél és a Novartis-nál. 2012 óta vezetői coach, elsősorban nemzetközi vezető fejlesztési és coaching projektekben dolgozik, Fortune 100 vállalatokkal, németül és angolul. Közgazdász végzettségét Hamburgban szerezte, és számos nemzetközi szakmai továbbképzést végzett el. Az ICF svájci tagozatának elnöke, a Genfi Coach Szövetség egyik alapítója, PCC és CPCC, valamint Hogan, FIRO-B, MBTI, Task Cycle akkreditált szakértő.

James Frawley – vendég előadó (a képzés egy napján)

Tizenöt éven át dolgozott a Wall Street-en értékesítés, értékesítés támogatás, és vállalati kommunikációs területeken. Értékesítési fejlesztési programokat tervezett számos vezető pénzügyi cég részére, mint a Mastercard, UBS, TD Ameritrade, BNY Mellon, JP Morgan Chase, Merrill Lynch, Santander, Wells Fargo, AIG, New York Life, Prudential. Sikeres fejlesztési programokat vezetett világszerte, pl. az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Indiában, Fülöp-Szigeteken, Egyesült Királyságban, Svájcban. Executive Coach végzettséget szerzett a Columbia Egyetemen, és jelenleg is vezetői coachként dolgozik New Yorkban.

Örömmel várjuk érdeklődését!Itt: Írjon nekünk!